Aan de slag

Ik en mijn passie

Written by Anna Teresa

Ik… 
…ben een Limburgse met Italiaanse roots.
…woon in Utrecht met man en drie zoontjes.
…vind moeder zijn een mooie missie, maar ik doe graag meer.
…loop hard als ik me ertoe kan bewegen, en ik klim aan de klimmuur wat elke keer weer een uitdaging is.
…boks elke week tussen stoere Utrechtse mannen en leer elke keer weer om mijn verdediging hoog te houden
…hou van theater en musical, food, fashion, fotografie en veel meer.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Schrijven is mijn grootste passie en dat doe ik over de kleine en grote dingen in het leven. Veertien jaar lang schreef ik vol enthousiasme en gedrevenheid voor dagblad Sp!ts musicalrecensies, rode loper verslagen, interviews met de groten der aarde, reportages en véél meer. Maar sinds kort sta ik weer op eigen benen: ik heb alles losgelaten zodat ik twee handen vrij heb om de toekomst te grijpen. En zo spring ik nu in het diepe. Een 38-jarige journalist die veel zin heeft in nieuwe uitdagingen om haar tanden in te zetten. Tot ik weet waarin, blog ik hier over mijn ervaringen, mijn gedachtes en deel ik leuke nieuwtjes met jullie.

anna met whoopi

 

Werk
Sommige dingen zitten gewoon in je. Dat heb ik met schrijven. Natuurlijk heb ik een opleiding ervoor gevolgd, maar er komt ook gevoel, inzicht en passie bij kijken.
Ik  vertel graag verhalen.  Over iemands leven, over een toneelstuk, over een boek, over een event, over vanalles. Interessante, informatieve, persoonlijke verhalen. Die je aan het denken zetten, die je doen beseffen dat er meer is in het leven. Ik speel graag met woorden, zodat het verhaal lekker leest.

Maar naast het schrijven, redigeren en bedenken van verhalen zit er ook een organisator in mij. Een perfectionist die van aanpakken weet. Ook zoiets dat je wel kunt leren, maar soms gewoon beter gaat als het van nature komt.

Omdat ik niet stil kan zitten en mijn ervaring en kwaliteiten wil gebruiken, werk ik vrijwillig als hoofdredacteur van het lotgenotenblad Hyp van de Nederlandse Hyperventilatie Stichting. Een onderwerp waar ik persoonlijk niet mee te maken heb, maar ik vind het interessant om me daarin te verdiepen en een mix te maken van nieuws en tips en de menselijke verhalen achter deze stoornis. Ik wil het blad meer body en inhoud geven en de uitstraling van een hedendaags magazine.

Daarnaast ben ik ook op zoek naar een nieuwe baan en naast mijn passie voor schrijven wil ik graag out of the box denken. Heb of weet je een geschikte vacature: laat het me weten. Wil je eerst meer over mij weten, neem dan een kijkje op mijn LinkedIn profiel. LinkedIn-profiel van Anna Teresa Bellinzis weergevenProfiel van Anna Teresa Bellinzis weergeven
En klik ook eens op de titels hieronder om een idee te krijgen wat ik zoal geschreven heb.

Theater productiehuizen in de knel

Foodtrend Bier brouwen

Recensie Hema de Musical

Interview Freek Bartels

Lifestyle Mindful kinderen

Social Media Onzekere tieners

Foodtrend Damn Food Waste

Musical Sister Act en interview Whoopi Goldberg

Culinair Beestachtig kookboek

Food Wildpluk

Trend Culinaire kinderen

Interview Derek Ogilvie

Lifestyle Afvallen mental coach

        IMAG0345 IMAG0813-1-1 1

 

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment