Nieuws

Billy Elliot eerder in het theater

Written by Anna Teresa

Verbaasd las ik een musicalnieuwtje. Joop van den Ende Theaterproducties brengt de musical Billy Elliot namelijk een jaar eerder dan verwacht. De productie staat het komende seizoen al in de theaters. Dit maakte de producent deze week bekend tijdens de opening van het nieuwe kantoor en de repetitiestudio’s in Amsterdam.

Ik heb een zwak voor Billy Elliot, de film uit 2000 is zo ontroerend en zo inspirerend. Als je iets echt, echt wilt, dan moet je ervoor vechten en dan lukt het! Zou de musical net zo’n impact op mij hebben als de film? Ik hoop van wel, maar ik ben eigenlijk van mening dat hoe goed een musical ook is, een theatervariant kan een originele, ijzersterke  filmversie haast niet overtreffen. Ik laat me echter graag verbazen en verrassen, dus kom maar op met die dansende, ambitieuze jongens!

Billy Elliot, met muziek van Elton John, staat overigens al lang hoog op de wensenlijst van Joop van den Ende. En afgelopen jaar begon het theaterbedrijf dan ook met de zoektocht naar jong Nederlands en Vlaams talent dat de titelrol van Billy Elliot kan dragen.

Foto:  ANP

De zoektocht blijkt geslaagd, er zijn voldoende Nederlandse jongens met talent voor deze artistieke rol. De jongens worden momenteel klaargestoomd op de Billy Elliot sCool.

Waar en wanneer Billy Elliot te zien zal zijn, wordt bekendgemaakt zodra de laatste details zijn ingevuld

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment