Gedachten

Mooie woorden om niet te vergeten

Written by Anna Teresa

Ik hou van woorden, zoveel is duidelijk. En wie mij een beetje kent, weet dat ik soms ook graag veel woorden gebruik. Toch weet ik als geen ander dat één krachtig, mooi woord soms genoeg kan zijn om iets te duiden.

Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik laatst lijstjes met mooie woorden tegenkwam. Toen ik ook nog eens op twee woorden stuitte die mij omschrijven zoals ik nu in het leven sta, heb ik ze bewaard. Binnenkort staan ze op een armband die ik besteld heb bij Blij Sieraden en de kans is groot dat ik ze ook nog laat vereeuwigen in een tattoo, omdat de eerste naar meer smaakt.

Het gaat om deze twee woorden:

Metanoia: the journey of changing one’s mind, heart, self or way of life

Meraki: to do something with soul, creativity or love; when you leave a piece of yourself in your work

collage_20150729221738390

En ik maakte er dit mooie plaatje mee, want ook de uil staat op dat tattoo-verlanglijstje:

Metanoia-uil

 

 

Nieuwsgierig naar de woorden? Neem maar eens een kijkje en laat me even weten op welk woord jij verliefd bent geworden!

32 Of The Most Beautiful Words In The English Language

26 Beautiful Words That Perfectly Describe Emotions You Could Never Explain Before

28 Beautiful Words The English Language Should Steal

Ontdek zo ook wat deze woorden betekenen:
Tsundoku
Ubuntu
Sobremesa
Goya

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment