Gedachten

Soep

Written by Anna Teresa

De herfst is mijn favoriete seizoen. Ik hou van de kleuren; het rood en oranje en groen en bruin in de natuur. Het weer naar binnengaan na een heerlijke zomer. Dat ik nu enorm zitten te niezen en snotteren helpt even niet mee aan dat gevoel van cocoonen en het huis gezellig aankleden, maar vooruit.

Bij herfst hoort voor mij ook weer meer samen binnen doen. Kinderen die urenlang met de lego fraaie creaties bouwen, een film kijken, fotoalbums doorbladeren. En als het weer het dan nog toelaat, voor het eten met zijn allen op de fiets naar de geitenboerderij om even een frisse neus te halen.

Bij herfst hoort een pan zelfgemaakte soep die op het vuur pruttelt en waar je, als je buik begint te knorren, een kom van neemt. En nog een. En in de avond misschien wel nog een.

Erwtensoep is echt mijn favoriet. En dan wel zo stevig dat je lepel rechtop blijft staan. Een van de lekkerste soepen die ik gegeten heb, was bij La Place bij V&D Hoog Catharijne. (En niet omdat ik daar nu toevallig foodreporter ben, het is echt zo!) Om erwtensoep goddelijk te noemen, gaat wellicht wat ver, maar het kwam enorm in de buurt.

soep

Manlief houdt ook van koken en omdat hij dat ook gewoon goed kan, heb ik hem gisteren een klein cadeau gegeven. Het boek Soepen, Mini Kookboekjes. Er staan heel veel soepen in, en veel ervan zullen we misschien niet eens maken. We zullen beginnen met de ons wat bekendere varianten als een tomatensoep, paddenstoelensoep, kippensoep en erwtensoep. De vissoep lijkt ons ook heerlijk. En wellicht gaan we daarna eens experimenteren met de wortel-sinaasappel, rode bieten met mierikswortel of borsjtsj met witte kool.
Ik heb er nu al zin in!

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment