Gedachten

Heerlijk versus jakkie bah!

Written by Anna Teresa

Als ik in een restaurant eet, neem ik graag iets dat ik nog niet ken. Ik hou ervan om smaken en structuren te proeven, te ervaren en me te laten verrassen. De ene keer is dat een heel fijne ervaring en een andere keer kan ik best wat beteuterd naar mijn bord kijken.

Nu ik dit schrijf, denk ik aan de ravioli die ik afgelopen zomer heb gegeten in het Franse Romans in de Drôme. Het was een streekgerecht dat ik vaak voorbij zag komen op menu’s en in winkels en dan kan ik het niet laten om het te proeven. Niet tevergeefs, want de kleine haast doorzichtige, beetje lichtgroene ravioli smolt echt op mijn tong. Werkelijk een aanrader! Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld  noix de st. jacques of op een huisgemaakte burger op het terras van restaurant Ernest. Maar dat terzijde.

Laatst heb ik ook weer zo genoten. Een product dat ik in de schappen zag liggen en nog niet kende. Maar het staat vanaf nu zeker bovenaan mijn lijstje heerlijke zondigheden.  De melk, zeezout karamel reep van Tony´s Chocolonely. De combinatie zoet en zout is verrassend, opwindend en vraagt steeds weer om een hapje meer. Het lukt me nog net om die reep niet in een keer te verorberen. Ik breek er steeds een klein stukje vanaf, sabbel lang tot de brokjes caramel en zeezout op mijn tong liggen. Yummie.

20140926_164454

Wat ik ook probeerde, maar tegenviel was het volgende. Avocado met ei en gesmolten kaas uit de oven. Vriendinnen (anti-koolhydraatexperts en dieetprofs) spraken erover op Facebook en het zou geweldig zijn. Nu moet je weten dat ik dol ben op avocado dus ik moest het zeker proberen. Ik halveerde de avocado, pit eruit, ei erin, kaas erover en een kwartiertje op 180/200 graden in de oven. Ik heb het gegeten, maar het was niet mijn ding. Nu moet ik sowieso uitkijken met ei, want in sommige varianten valt dat niet goed en krijg ik er hoofdpijn van. En de smaak van de avocado op deze manier beviel me ook niet. Het was niet smerig of zo, ik kan me ook echt voorstellen dat anderen het heerlijk vinden, maar in dit geval niet mijn ding. Dus stortte ik me maar weer snel op een andere favo combi: mijn mozzarella met tomaat, basilicum en crème balsamico.

20140917_132802

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment