Gedachten

Ook Sjuul Paradijs biedt zichzelf aan

Written by Anna Teresa
De nieuwe site van Sjuul Paradijs is online en ik was nieuwsgierig naar wat hij te zeggen had. Dus nam ik een kijkje en al lezende verscheen er een glimlach op mijn gezicht.

Gedwongen vertrokken na heel veel succesvolle jaren en veel ups en downs bij De Telegraaf, wat is dan je volgende stap? Zonder mezelf te willen vergelijken met Sjuul, hebben we toch een overeenkomst. We moesten weg bij TMG en deden dat met pijn in ons hart.

Hire me, prijkt er onderaan zijn site

Mijn carrière was echter korter dan die van Sjuul en ik stond een paar treetjes lager op de ladder, dus ik verwacht dan automatisch dat zijn terugkeer van een leien dakje gaat. Maar in tegenstelling tot wat ik verwachtte, ontdekte ik nog meer overeenkomsten tussen ons. Sjuul is namelijk ook zijn eigen eenmansbedrijf dat zichzelf aanbiedt. Hire me, prijkt er onderaan zijn site. Hire me, laat me spreker zijn in uw bedrijf, laat mij advies geven over de media-strategie van uw bedrijf. Ik ben beschikbaar.
Woorden waarvan ik wel eens heb gedacht dat ze me ‘goedkoop’ maakten, wanhopig op zoek naar werk.

In de zeventien maanden na mijn vertrek bij dagblad Sp!ts heb ik mezelf ook als bedrijf neergezet en me beschikbaar gesteld. Ik heb gebrainstormd, hengels uitgegooid, deuren ingetrapt en mezelf moed ingesproken. Ik vertrouwde op mijn ervaring en mijn kracht en vocht als een leeuwin voor een plekje terug op de arbeidsmarkt.

Sinds begin dit jaar hengel ik steeds weer een nieuwe opdracht binnen en bellen opdrachtgevers, die mijn cv al een jaar op hun stapel hebben liggen, met een leuke klus. Stapje voor stapje krijgt mijn bedrijfje vorm en ontmoet ik ontzettend leuke, inspirerende mensen die mij nog meer energie geven.

En dat gun ik Sjuul ook. Want ook al is zijn netwerk véél groter dan het mijne. Ook al kent hij mensen die veel hoger staan en hem sneller de hand kunnen reiken. Je bent afhankelijk van de juiste match en daar moet je voor vechten. Iedereen kan immers nog zo te spreken zijn over wat je gedaan hebt, dat wil niet zeggen dat ze in een hoekje nog een baan voor je hebben liggen.

Het is niet erg om eerst rock bottom te gaan

Het nieuwe bedrijf van Sjuul, waarvan hij binnenkort de invulling onthult, heet Feniks. De vogel die uit de as herrijst. Ja, zo voelt dat inderdaad. En het is misschien helemaal niet erg om dan eerst – als is het maar voor je gevoel – rock bottom te gaan. De overwinning daarna proeft veel zoeter.

En veel beter dan een tompouce, nietwaar Sjuul?!

 

 

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment