Lekker, leuk en handig

Een jaar lang museumpret

Written by Anna Teresa

Ja hoor, we hebben een museumjaarkaart. Ik heb er wel even over nagedacht. Want is het iets voor de jongens of haal ik het geld er niet uit? En toen heb ik toch de knoop doorgehakt en vier kaarten aangeschaft. Vandaag hebben we als vuurdoop een rondleiding gevolgd in Kasteel de Haar  en hebben we in de parktuin lekker gerend, gepicknickt en in het doolhof rondgelopen.

Het was niet onze eerste keer in dat kasteel, we zijn er al meerdere malen geweest. Met een rondleiding, met de Heksendag van Natuurmonumenten of gewoon lekker op een zomerdag wandelen en in het bos spelen.

001 De Haar_int_450

En nu ben ik op zoek naar wat de jongens en ik nog meer zouden willen zien. De roofvogelshow en de ridderspeurtocht van Kasteel Muiderslot staan al op de lijst. Mijn oudste wilt dan ook nog zeker naar het Anne Frank Huis. Nou ik ook, want – ja echt – ik ben er zelf ook nog niet geweest. De Nachtwacht van dichtbij bekijken staat op de lijst. En met iedereen naar Panorama Mesdag: daar ben ik vroeger met mijn ouders geweest en dat herinnert me ook aan de gezellige dagen bij mijn Haagse oma.

Ik heb al kaarten gereserveerd voor Museum Speelklok in Utrecht en ook Het Spoorwegmuseum komt aan de beurt. Nog iets vergeten? Het Zuiderzeemuseum, komt ook op de lijst. En voor de rest ga ik lekker neuzen en lezen op de site van de museumkaart en denk ik dat we het geld voor de kaart in een jaar tijd wel dubbel en dwars eruit halen. Ik heb er nu al zin in! Het zal deze lente en zomer een goede afwisseling zijn van de uitjes naar dierenparken, speeltuinen en zwemplassen.

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment