Lekker, leuk en handig

Samen koken, samen eten

Written by Anna Teresa

Mijn keukenkasten puilen uit van de kookboeken die erin staan. Vraag je me of ik ze ook regelmatig inkijk en er recepten uithaal, dan moet ik eerlijk toegeven dat ik dat niet doe. Voor een etentje met vrienden, familiebezoek met kerst of een burenbarbecue gebruik ik ze ter inspiratie, maar verder liggen ze wat doelloos achter de deurtjes.

Hou ik niet van koken? Jawel hoor, hoewel nog meer van eten. En ik ben nu eenmaal zo iemand die geen tijd heeft, of maakt, om uren te kokkerellen. Ik vind het vaak ook gedoe. Al die speciale ingrediënten, soms wat lastige handelingen en kleine eters die van die poespas vaak niet willen weten.
Natuurlijk vind ik het ook geweldig wat een Jamie Oliver of Nigella Lawson maken, maar het komt er gewoon niet van. En dan.. Koken in vijfrien minuten Jamie? Really?
Ik heb voor de krant genoeg kookboeken gerecenseerd en recepten nagemaakt, dus ik weet wel waar ik het over heb. En daarom werd ik deze week ook zo blij dat ik toch die deurtjes weer eens opendeed en er één boek uithaalde.

IMAG6638_1_1

Het Buitengewoon Familie Kookboek (van C1000 en Jumbo). Als je al je kookboeken de deur uit zou moeten doen en je mocht er maar één overhouden, dan zou het deze  moeten zijn. Want: er staan recepten in voor de dagelijkse maaltijd, maar ook voor uitgebreide borrels, feestjes, diners, traktaties en lunches. Van heel simpel en in een handomdraai te maken, tot een wat meer uitdagend gerecht waar je vrienden echt mee kunt verrassen. Uiteenlopende ingrediënten die je wel gewoon in de supermarkt vindt en receptenpagina’s waarmee je ook je kids mee de keuken in kunt sturen.

Dit boek verdwijnt hier zeker niet meer in de kast en ik heb de donderdag vanaf nu gebombardeerd tot Kookboekdag. Op het menu: varkanshaasjes uit de oven met appel en uienjus. Volgens de schrijvers ‘een geweldig gerecht voor een zondags diner’. Maar ach, elke dag is toch een feestje?!

IMAG6639_1IMAG6640_1

 

IMAG6642_1IMAG6643_1

IMAG6644_1IMAG6645_1

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment