Gedachten

Test over vrouwen in films

Written by Anna Teresa

Denk aan de laatste film die je hebt gezien en stel je de vraag: speelden er vrouwen in en spraken die over iets anders dan over een man? Het leven, politiek, hun carrière… De kans is groot dat het antwoord nee is. En dat betekent dat de film zakt voor de Bechdel test. Wat dat is?
Kijk maar even:

Nu ben ik overigens geen feministe pur sang, maar deze test viel mij toch op. En ik weet zeker dat ik voortaan op een andere manier naar films kijk.

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

2 Comments

  • Dit is inderdaad een interessante en relevante test. Ik kan een paar topfilms bedenken die de test halen, maar het is moeilijk! Omgekeerd (vervang mannen door vrouwen en v.v.) halen alle films die ik kan bedenken de test. Dus lijkt er sprake te zijn van een ongelijkheid…

Leave a Comment