Gedachten

Zelfspot, I love it

Written by Anna Teresa

Wat ik een echt goede karakter eigenschap vind, is het hebben van zelfspot. Op een humoristische manier omgaan met je eigen tekortkomingen maakt je zoveel sterker.  En als je daarbij ook nog korte metten maakt met taboes ben je helemaal top. Wie dat als geen ander doet, is de Arabisch-Amerikaanse comédienne Maysoon Zayid. Ze is mooi en beweegt non stop met haar ledematen door een hersenbeschadiging die ze na een jammerlijk incident tijdens haar geboorte heeft opgelopen. Welk effect dat heeft op haar leven, vertelt ze op beeldende en aangrijpende manier in haar TedTalk*.

TedTalk*= Ik kende deze video podcast nog niet, maar na het zien van de video van Maysoon en na een gesprek met mijn schoonzus gisteren, brachten TedTalk onder mijn aandacht. Wat het is: TEDTalks is a daily video podcast of the best talks and performances from the TED Conference, where the world’s leading thinkers and doers give the talk of their lives in 18 minutes (or less). Look for talks on Technology, Entertainment and Design — plus science, business, global issues, the arts and much more.

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment