Gedachten

De schaar erin

Written by Anna Teresa

Soms haal ik wat in mijn hoofd. Of in dit geval wil ik er wat afhalen. En wel mijn haar. Kan het korter dan, hoor ik sommigen denken. Ja, dat kan het zeker, ik kan het namelijk opscheren. En laat dat nu net toevallig de trend worden komend jaar.
Ik quote Glamourista: Korte kapsels gaan natuurlijk ook nog helemaal hip blijven in 2014, maar we gaan veel vaker korte kapsels zien met een geschoren zijkant. Ook in 2013 zagen we deze kapsels al ietsje vaker op de catwalks verschijnen, maar in 2014 komen deze kapsels veel vaker in het straatbeeld!

Maar goed, ik wil zeker niet zomaar een trend volgen en daarmee als een kale kip verder door het leven gaan. Ook wil ik niet op een raveteef of op een lesbienne met teveel testosteron lijken. Ik wil eigenlijk gewoon iets anders en aangezien laten groeien te lang duurt en ik dan op zijn minst Diana Ross evenaar, lijkt opscheren me niet eens zo een gek idee.

Kijk even mee. Met de goede make-up  en outfit kan ook opgeschoren er heel vrouwelijk, stoer en stralend uitzien.

3 hsfile_51244

kapsels-2014-4 tumblr_m8lxeahO6V1qjtlia

Het enige waar ik nu nog mee zit, is het volgende: wil ik dit echt of ben ik, nu ik van razende reporter in thuiszittende theemuts veranderd ben (neem dit met een beetje zout), beland in een identiteitscrisis? Ik zal niet de eerste vrouw zijn die drastisch haar uiterlijk verandert. Cheryl Cole, Britney Spears en Emma Watson zijn maar enkele, en niet de minste namen, die mij al voorgingen. Ze knipten, kleurden of stylden hun haar hélemaal anders. Volgens gedragsspecialiste Pam Spurr is er een psychologische reden om zo’n rigoureuze stap te zetten.  Denk aan een carrière move of een verbroken relatie. 

Dat laatste is bij niet het geval, het eerste daar ben ik hard mee bezig. Over helemaal kort gaan, zoals bij Watson, zegt Spurr; “Met haar korte kapsel wilde Emma Watson duidelijk maken dat ze geen tienerster meer was. Kort staat voor rijpheid, met dit mannelijke kapsel signaleert ze ook dat ze zich goed voelt bij haar vrouwelijkheid.” Dat klinkt natuurlijk goed, daar kan ik me in vinden.

emma-watson-short-hair

Maar als we naar Spears kijken, klinkt Spurr toch minder positief: “Door haar kapsel af te scheren werd het duidelijk hoe moeilijk Britney het had. Dit is zelfverminking op een psychologisch niveau, als je bedenkt hoe belangrijk het uiterlijk is voor een ster.”1152x864

Dus.. De schaar erin of niet? Ik zet maar een pot thee terwijl ik daar nog eens goed over nadenk.

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

7 Comments

  • Gewoon doen waar je zin in hebt… als ik het langer heb wil ik het kort en heb ik het kort dan wil ik het lang, maar je moet gewoon lekker den waar je zin in hebt, maar ik moet wel een ding zeggen : je krullen zijn prachtig !!!

  • Hihi je weet al wat ik ga zeggen! DOEN! Het groeit toch wel weer en wel weer balen dat het dan weer net in de mode is hahaha! En dat binnenkort iedereen misschien rondloopt! Maar ja dan is jouw haar alweer klaar voor de volgende metamorfose! Indira wil haar haar ook een kant kaal en de andere kant lang, maarre daar wachten we nog even 7 jaar mee!

  • mmmmm….ik weet het niet…..je moet oppassen dat je geen Gimmic (weet niet hoe je het schrijft) gaat worden….zoiets als een typetje….snap je ?? mm nee??ja !!!
    Als je 20 bent is alles leuk wat je doet maar op onze leeftijd?? Ik weet het nog niet….zal het in ieder geval dan niet te heftig doen een klein stukje ofzo??
    Misschien kan je Marielle gelijk meenemen!!hahahahaha

Leave a Comment