Nieuws

BN’ers koken voor goede doel

Als je weet dat je avondje uit een goed doel steunt, smaakt het misschien nog wel beter. Dat dan ook nog eens Ramon Beuk achter het fornuis staat is helemaal mooi meegenomen.

De tv-kok organiseert  een avond lang culinaire verwennerij waarmee hij tegelijkertijd het schoolvoedselprogramma van FDBCK steunt. Dit initiatief heet Restaurant voor een Maand en is een initiatief van Ramon Beuk, ambassadeur van FDBCK.  Van de opbrengst van elk menu gaat 10% naar FDBCK. Hierdoor heb je na een avondje heerlijk dineren tegelijkertijd 30 schoolgaande kinderen geholpen aan een gezonde maaltijd.

Van 1 augustus tot en met 1 september 2013 opent het restaurant voor de derde keer haar deuren in De Glazen Ruimte in Maarssen. Wat drie jaar geleden begon als een eenmalig initiatief, is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie van muziek, comedy, eten en drinken. Iedere week heeft een eigen thema en tijdens de eerste week van deze editie worden typisch Engelse gerechten zoals ‘fish and chips’ in een Ramon Beuk jasje gegoten. En wil je zien hoe de gerechten gemaakt worden? Dan kun je simpelweg de keuken in lopen en een handje meehelpen.

Ramon is de gastheer van de avond en geeft tekst en uitleg bij alle gerechten. Net als voorgaande jaren zullen bekende Nederlanders als zijn rechterhand fungeren en voor een feestelijke noot zorgen tijdens de avond. Dit jaar zijn dat onder andere Jeroen van Koningsbrugge, Eddy Zoey en Aron Winter.

“Eten zien, ruiken, voelen en proeven is mijn dagelijkse passie,” stelt Ramon. “Ik ben mij er erg van bewust dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Daarom vind ik het fantastisch dat ik met Restaurant VOOREENMAAND en FDBCK een bijdrage kan leveren aan het werk van het WFP.”

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment