Lekker, leuk en handig

Wildplukken, ook in de stad

Een tijdje geleden was ik op pad met Edwin Florès, wildplukker en paddenstoelhunter van beroep. Hij heeft mij latenFluweelPootjeWinter-2-682x1024 zien dat je zelfs in hartje Amsterdam, gewoon naast een lantaarnpaal, rucola kan vinden. Verderop stak een kakelverse pastinaak uit de grond en zo vonden we op een stukje stoep van een paar vierkante meter alle ingrediënten voor een lekkere salade, jam of saus. Ervan uitgaande dat je wat je in hartje Amsterdam ook echt wilt eten, want de kans dat er een viervoeter zijn behoefte over heeft gedaan is natuurlijk groot. Om maar eens wat te noemen.
Maar wat wel duidelijk is, is dat echt overal eten kunt vinden. Zoals onze voorouders dat deden, kunnen wij ook gewoon met een mand de natuur in om te sprokkelen. Zelfs chef-koks doen hier aan mee. Denk aan Jonnie Boer of Ron Blaauw. Wie bij hen aanschuift, loopt kans om een blaadje sla uit het de omgeving op het bord aan te treffen.

Zelf gaan wildplukken? Neem dan hier eens een kijkje.

En lees mijn verhaal erover: Wildplukken met Edwin

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment