Creatief

DIY om je ogen uit te kijken

Written by Anna Teresa

Ik heb het idee dat we tegenwoordig creatiever zijn dan ooit tevoren. Of zou dat komen doordat we nu zoveel podia hebben om die creativiteit te tonen? Natuurlijk, onze grootmoeders breiden, haakten, bakten en handwerkten er ook rustig op los, maar er was een tijd dat dat toch wat oubollig en stoffig werd bevonden. Die tijd is, gelukkig, voorbij. Door de komst van social media, het kunnen maken en plaatsen van fraaie foto’s, het kunnen delen van je creaties plus beschrijving én de mogelijkheid om makkelijk te (ver)kopen kunnen we ons nu vergapen aan al het moois dat iemand in China, maar ook je buurvrouw maakt. We doen het tegenwoordig lekker  zelf, ofwel Do It Yourself!

Klik maar eens rond op onderstaande sites en ik durf te wedden dat het al gauw gaat kriebelen om zelf aan de slag te gaan. (En zo niet, bij anderen kriebelde het wel en dat kun jij gewoon kopen!)

Op mijn to-make lijstje staat bijvoorbeeld het volgende:

vogelkooi lamp vogelkooi lamp2
(te koop op Marktplaats, maar volgens mij kan ik dat met mijn nog net niet linkerhanden best zelf maken, foto dutch delight)

Etsy, online marktplaats voor koop en verkoop handgemaakt producten, vintage items en creatieve materialen
boekenrek kastje etsy

Dawanda, online marktplaats met unieke producten van ontwerpers en makers
Tas
tas dawanda
Tas
tas dawanda 2

Lamp
lamp dawanda

Markita, een Nederlandse online designswarenhuis waar je direct van de ontwerper koopt
Leuk: op deze site wordt elke week een ontwerper voorgesteld en geïnterviewd. Zoals Marieke die mooie leren tassen maakt.

Jurkje, gemaakt van overhemd door Atelier Af
atelier af markita

Welke, een Nederlandse inspiratie- en koop-verkoopsite
welke bak
welke site

Pinterest, socialnetwerksite dat werkt als een prikbord. Wie kent de site inmiddels niet? Taarten, traktaties, sieraden, kleding, tassen en wat niet nog meer… Delen, liken, toevoegen aan je favorieten en later nog eens naar terugkijken.
pinterest-board

 

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment