Creatief

Noosa: lekker Hollands, lekker ik

Written by Anna Teresa

Trollbeads en Melano waren hier op mijn blog al voorbij gekomen, maar in mijn sieradenkist ligt ook Noosa. Armbanden van leer waar je naar smaak en eigen design chunks op kunt klikken. In zoete kleurtjes, zilver- of goudlook of lekker stoer.

31 januari 2013 (6) 31 januari 2013 (8)

De armbanden zitten lekker om de pols. Ik draag soms de enkele armband in combinatie met een ander merk, zoals Trollbeads, of ik draag de dubbele die dan echt de eyecatcher van mijn outfit is.

Na de armbanden kwamen er ook riemen, sjaals, fraaie leren tassen en portemonnees. Producten waarvan je het eindresultaat zelf kunt ontwerpen en samenstellen. Zo heb je een unieke accessoire dat niemand anders heeft en dat ook nog eens jouw eigen verhaal of boodschap kan vertellen. Zo kan een chunk symbool staan voor een mooie reis waar je graag aan terugdenkt, voor je sterrenbeeld waar je kracht uithaalt of voor een bijzonder moment in je leven.

Helemaal leuk aan het merk Noosa-Amsterdam is dat de oprichtsters Alette Zijlstra en Nathalie Magnus Nederlands zijn en dat zij op eigen kracht in vijf jaar tijd een enorm imperium hebben opgebouwd. Het merk wordt immers niet alleen in eigen land verkocht, ook in het buitenland gaan de chunks als zoete broodjes over de toonbank. En hoe simpel een Noosa armband ook lijkt, op die manier je eigen persoonlijke sieraad of accessoire maken bestond nog niet. En ondanks de vele, goedkope en half zo fraaie copycats  is het merk nog steeds geliefd bij nieuwe draagsters en fans van het eerste uur.

ambers en noosa IMAG0930_1_1

Noosa-Amsterdam speelt helemaal in op de behoefte naar individualisering die een paar jaar geleden de kop op stak. Tassen en sieraden vonden we op elke hoek van de straat, net als sieraden. Maar waarom was nou zo moeilijk om een echte mooie riem te vinden? Deze vraag bracht Alette en Nathalie op het idee om Noosa-Amsterdam op te starten. De vrouwen houden beiden van reizen en de schoonheid van verre culturen bewonderen. Los van elkaar waren zij allebei toevallig in hetzelfde plaatsje in Australië geweest en daar waren ze erg van onder de indruk. Fijne sfeer, zeer authentiek, een mix van type mensen, een mooi nationaal park, zee en rivier. De naam van het plaatsje was … Noosa.

De chunks worden handgemaakt van eerlijke, pure en natuurlijk materialen en in samenwerking met ambachtslieden in Nepal en Peru.
Het leer van de accessoires wordt gelooid met plantaardige materialen, zoals het extract van Zuid-Amerikaans quebracho-hout, walnoot en mimosa.

jeans (2)

Voor wie de oorspronkelijke Noosa armbanden te breed vindt: er is inmiddels ook een Noosa Petite collectie waarbij de armbanden smaller en de chunks kleiner zijn. In verhouding schelen ze niet veel in prijs, maar ook hier spelen de kwaliteit en natuurlijke materialen een grote rol. 

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment