Prijs/onderscheiding

Written by Anna Teresa

Op donderdag 29 januari is Vizier/Hyp door de deskundige jury van PGO Support uitgeroepen tot Beste patiëntenblad 2014.

B en Vizier / Hyp winnaars beste patiëntenblad

De eerste Will Tinnemansprijs voor het beste patiëntenblad gaat naar Borstkankervereniging Nederland en de combinatie Angst, Dwang en Fobie Stichting (ADF Stichting) / Nederlandse Hyperventilatiestichting (NHS).

Blad B en Vizier / Hyp gelauwerdWinnaars van blad B met oorkonde

In de categorie ‘(semi)professionele bladen’ ging de prijs van 1.500 euro naar B, het blad van Borstkankervereniging Nederland. Het gecombineerde blad Vizier / Hyp van ADF Stichting en NHS ontving dezelfde prijs in de categorie ‘bladen volledig gemaakt door vrijwilligers’.

Uit het juryrapport

“B is een goed opgezet, journalistiek blad. Het blad heeft een aantrekkelijke mix van journalistieke genres. Het blad raakt de lezer en biedt tegelijk degelijke achtergrondinformatie”, aldus het juryrapport.

“Vizier / Hyp is een fusieblad waarbij de twee bladen hun eigen identiteit behouden, … een goede optie voor stichtingen die moeten fuseren. Het is een toegankelijk blad dat met zorg is gemaakt”. Zie de uitslag en juryrapporten winnaars en 2e/3e plek.

Will Tinnemansprijs    Winnaars van Vizier / Hyp met oorkonde

De Will Tinnemansprijs is een blijk van waardering voor bladenmakers bij landelijke patiënten- en gehandicaptenorganisaties, mogelijk gemaakt door ondersteuningsorganisatie PGOsupport.

Vaak met minimale budgetten weten patiëntenorganisaties kwalitatief hoogwaardige tijdschriften te maken. De prijs is vernoemd naar de eind vorig jaar overleden schrijver en journalist Will Tinnemans. Hij was initiatiefnemer van de prijs en cursusleider bladen maken bij PGOsupport. Tinnemans heeft de afgelopen jaren talloze vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties de kneepjes van het vak bijgebracht.

Vakjury

De onafhankelijke (vak)jury bestaat uit professionele bladenmakers en vertegenwoordigers uit het patiënten- en gehandicaptenveld:

  • Evert de Vos, redactiechef De Groene Amsterdammer
  • Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr
  • Annemiek Burm, bestuurslid Cerebraal
  • Gerard Brom, voorzitter Vereniging Nederland Davos
  • Ment Gillissen, directeur PGOsupport

Patiëntenblad blijft belangrijk

Het tijdschrift blijft voor patiëntenorganisaties een hecht bindmiddel, ondanks de groei in online communicatie. Ook jongeren lezen hun patiëntenblad graag ‘op de bank’. Reden te meer voor PGOsupport om een reeks opleidingen op dit gebied aan te bieden.

Lees ook de juryrapporten en volledige lijst met winnaars en tweede/derde plek.

 

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment