Creatief

Zojuist gelanceerd: X by Trollbeads!

Written by Anna Teresa

Eindelijk is het dan zover! Vandaag is in Kopenhagen het nieuwe sieradenmerk X by Trollbeads gelanceerd. Een vernieuwend, origineel schakelsysteem waarmee je geheel naar eigen smaak en stijl een persoonlijk sieraad kunt samenstellen.

Ik heb het al gezien en vastgehouden en ik kan niet anders zeggen dan dat de schakels stuk voor stuk mooi zwaar aanvoelen en bijzonder mooi gedetailleerd zijn. Raw elegance to the max. Of je nu een stoere rockchick bent of een cinderella, X by Trollbeads biedt voor elk wat wils.

RockXCharm_RoundNiki_Kaare_bracelet - kopie

PR
Ik ben niet alleen verheugd als Trollbeadsfan, maar ik ben ook trots dat ik gevraagd ben de pr te doen voor dit nieuwe merk. Wat inhoudt dat ik de consumentenmedia al op de hoogte mocht brengen over de komst van X. Een heel leuke klus waar ik een andere pet als die van journalist op moest zetten en mijn tanden kon zetten in het bereiken van mijn doel. Dat is bij een commercieel, niet Nederlands merk niet zo makkelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat dit merk uiteindelijk wel de juiste mensen weet te boeien.

Een stukje uit het persbericht zal ik hier neerzetten:
X by Trollbeads: een revolutie in persoonlijke sieraden

” De trend van het persoonlijk samenstellen van sieraden is door menig vrouw al opgepikt. Voor wie een stapje verder durft te gaan en een geheel unieke identiteit wil neerzetten, is vandaag wereldwijd het revolutionaire sieradenmerk X by Trollbeads geïntroduceerd. Geen modehype, maar een lifestyle voor de vrouw die stijlvol haar eigen pad kiest.
De door de befaamde Deense ontwerpers van Trollbeads gecreëerde X by Trollbeads is een unieke benadering van sieraden naar eigen ontwerp. Voor het innovatieve design is gekozen voor hoogwaardige zwarte rubberen, bronzen, zilveren en gouden X links, die je eenvoudig naar voorkeur aan elkaar rijgt tot armbanden en colliers. Om zo altijd je herinneringen, dromen en passies bij je te dragen.

De ruwe elegantie van een zelf samengesteld X by Trollbeads–sieraad onderstreept de stijl van wie het draagt. Elke schakel heeft een onontkoombare unieke persoonlijkheid. Van rock chick-symbolen zoals gitaren en muzieknoten tot ultramoderne, op pixels en skylines geënte schakels. En ook persoonlijke en creatieve symbolen van liefde en dieren uit de Chinese dierenriem. Uiteenlopende creaties waarbij de draagster met verrassende combinaties haar geheel eigen verhaal kan vertellen.
De nieuwe collectie is een creatief eclectisch geheel van ruim zeventig slim vormgegeven en speels gethematiseerde schakels gemaakt door negen kunstzinnige Trollbeads-designers, die elk met hun eigen interpretatie en stijl hebben bijgedragen tot het elegante en tegelijkertijd functionele ontwerp.” 

boogschutter    rock n roll
karmaKarma staat voor een persoonlijkheid
die positieve energie wil uitstralen om de wereld te verbeteren.

 

Geen modetrend, maar een lifestyle
Lise_Aagaard

Bedenker van X by Trollbeads is Lise Aagaard, al vanaf het begin ook het brein achter Trollbeads. Ze beschouwt de introductie van de collectie X by Trollbeads als een geheel nieuwe en unieke manier waarop mensen van hun armband iets persoonlijks kunnen maken. De omvang en de diversiteit van X links in het assortiment zorgen ervoor dat mensen hun eigen betekenis en statements kunnen creëren, dat ze zelf iets kunnen maken dat hun eigen persoonlijkheid en individuele smaak weerspiegelt. Het is, zegt Lise, “een extra persoonlijke collectie”, met schakels die “poëtisch” zijn. “Ik vind het een prettige gedachte dat mensen onze armbanden dragen en er in de loop van hun leven zelf iets heel unieks van maken.”

Ontwerpers
Lise gebruikte voor de X by Trollbeads-collectie een rubberachtig materiaal, ook wel ‘Rubber X’ genoemd, omdat het “zowel stijlvol als grappig is”. Bovendien is ze van mening dat de manier waarop je de X links in één simpele beweging ‘dichtklikt’, zonder ketting of sluiting, ze allemaal nóg aantrekkelijker maakt. Over het geschakeerde team van ontwerpers dat aan de collectie X by Trollbeads meewerkte: “Ik ben bijzonder tevreden over hun werk. Elke ontwerper pakt het op zijn of haar manier aan en zorgt zo voor een eigen textuur en een eigen stijl. Alles bij elkaar zorgt zo’n diversiteit voor een geweldige reeks ideeën en emoties.”
De negen ontwerpers van X hebben zo allemaal hun eigen achtergrond en verhaal. Deze zijn ook te lezen op de site waar de verkoopadressen en de gehele collectie te bewonderen is.

Humor
Een duo wil ik even eruit lichten: Kåre en Nicolas zijn individualisten die al enkele jaren samenwerken. Ieder van beiden heeft in deze samenwerking een aanvullende serie vaardigheden: Kåre, van oorsprong meubelontwerper, studeerde aan de Koninklijke Deense Kunstacademie. Nicolas legde zich jarenlang toe op de theorie en de praktijk van het edelsmeden en hij behoort tot de derde generatie Trollbeads-kunstenaars in zijn familie.
“We wilden het traditionele Trollbeadsgevoel loslaten en stevige X links naar buiten brengen door een meer ‘urban’ gevoel te creëren.”
Evenals voor de rest van de X by Trollbeads-collectie geldt dat de stukken van het duo een sterke esthetische aantrekkingskracht hebben en een breed scala aan emoties omvatten. Het ontwerp van ‘Dik vogeltje’ legt een humoristische creativiteit aan de dag: “Telkens als ik ‘m zie moet ik even glimlachen”, zegt Nicolas. Andere stukken hebben een wat stevigere, meer hedendaagse uitstraling: ‘Verliefde pixels’ is een ode aan de toevallige samenloop van omstandigheden die herinneringen voor het leven oplevert, terwijl ‘Skyline’, als een moderne, pulserende metropool die nooit slaapt, gaat over eindeloze mogelijkheden.

dik vogeltje pixels
skyline

 

Ik heb mijn oog al op een paar schakels laten vallen en ik zal snel mijn eigen foto’s van mijn eigen armbanden met jullie delen. Nog even wachten, het ligt pas vanaf morgen in de winkels!

About the author

Anna Teresa

Ervaren en gedreven journalist/tekstschrijver.
Creatief, proactief en persoonlijk.
Schrijven, communiceren, informeren.
Klein en integer of groots en meeslepend.

Leave a Comment